لوازم نقاشی و طراحی

رنگ اکریلیک چیست؟

رنگ اکریلیک

به‌طور کلی می‌توان رنگ اکریلیک را از پرطرفدارترین رنگ‌های موجود در بازار دانست. این رنگ‌ها ظاهر و جلوه زیبایی برای نمای داخل خانه و حتی خارج خانه ایجاد می‌کنند. نکته‌ای که حائز اهمیت می‌باشد این است که این رنگ را نمیتوان در همه قسمت‌های خانه به کار برد و استفاده غیراصولی از این رنگ‌ها می‌تواند تمامی تلاش‌های شما را ازبین ببرد. به طورکلی اگر ساختمانی با رنگی زیبا و دلنشین می‌خواهید باید جزئیات لازم را راجع به رنگ مورد استفاده بدانید. با ما همراه باشید، تا همه چیز را درباره این رنگ از جمله طرز استفاده، فواید، معایب و… بدانید.

در گذشته بیشترین رنگ‌های مورد استفاده رنگ‌های روغنی و پلاستیکی بودند که با ورود رنگ اکریلیک به بازار تحولی در این زمینه ایجاد شد. این رنگ برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ میلادی از رزین درختان ساخته شد که به‌منظور محافظت در برابر حشرات استفاده می‌گردید. رنگ فوق به دلیل آنکه قابلیت شستشو داشته مورد استقبال زیادی از افراد قرار گرفته است.

مشکلات رنگ اکریلیک در قدیم

از مهمترین مشکلات رنگ‌اکریلیک در گذشته، ایجاد آلودگی هوا و مشکلات تنفسی از جمله آسم به دلیل جیوه موجود در این رنگ ها بود. با پی بردن به این موضوع، پس از سال ۲۰۰۵ اقداماتی جهت برطرف کردن این مورد صورت گرفت و رنگی سازگار با محیط زیست و سالم تر ساخته شد و دیگر نگرانی بابت مسائل ذکرشده وجود ندارد.

رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک پایه آب و پایه حلال

رنگ اکریلیک بر هر دو پایه آب و حلال (مشتقات نفتی) ساخته می‌شود که در زیر به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • رنگ پایه آب

در فرمول این نوع از رنگ اکریلیک، آب استفاده شده که برای محیط زیست و سلامتی انسان خطرآفرین‌ نیست. این رنگ‌ها بوی کمتری داشته و زمان خشک شدن آن‌ها بستگی‌ به دمای محیط دارد. به همین دلیل اکثرا در موارد داخل خانه و هوای گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • رنگ پایه حلال

رنگ پایه حلال که نوع دیگری از رنگ اکریلیک می‌باشد، به جای آب، از مشتقات نفتی در آن به کار رفته است. به‌همین‌خاطر برای محیط زیست مضر هستند. این مواد بوی بیشتری نسبت به پایه حلال آب داشته اما زمان خشک شدن آن نسبت به رنگ های دیگر سریعتر است لذا بیشتر در موارد خارج خانه و هوای سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایا و معایب رنگ اکریلیک

رنگ‌های اکریلیک در برابر رنگ‌های روغنی مزایا و معایبی دارد که در زیر به طور خلاصه به آن‌ها اشاره شده است :

مزایا:

  • درخشش قابل‌قبول
  • شستشوی آسان
  • خشک شدن سریع
  • قابل اشتعال نبودن
  • مقاومت در برابرخورشید و رطوبت

معایب:

  • دوام و ماندگاری کمتر
  • عدم استفاده در سطوح براق در بعضی موارد
  • نیاز به سی روز زمان جهت اولین شستشو در بعضی موارد

رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک و انواع آن

  • رنگ‌های‌ اکریلیک که در نمای خارجی ساختمان بکار برده می شود، باید ویژگی‌هایی داشته باشد که از رنگ‌های معمولی متمایز گردد تا در برابر خطراتی مثل گرما وسرمای هوا، باران اسیدی، گرد و غبار، برف و باران و… مقاوم باشند. برای رفع این خطرات، شرکت‌های مختلف تولیدکننده رنگ، موفق به ساخت رنگ‌هایی از جمله: رنگ اکریلیک سیلیکونی، رنگ اکریلیک فول سیلیکونی و رنگ اکریلیک الاستومری شدند.
  • رنگ‌ اکریلیک سیلیکونی و فول سیلیکونی

این رنگ‌ها تغییر یافته رنگ اکریلیک هستند که در برابر آب نسبت به رنگ‌های اکریلیک خالص مقاوم‌تر می‌باشند. این رنگ‌ها مقاومت زیادی در برابر خطراتی مانند سرد و گرم بودن هوا، گرد و غبار و… دارد. به‌همین علت در ساختمان‌هایی که به نمایی با ماندگاری بالا نیاز دارند کاربرد فراوانی دارد. این رنگ‌ها را می‌توان در انواع سطوح مختلف بتنی، گچی و… استفاده کرد. همچنین این رنگ‌ها به دلیل مقاومتی که در برابر آب دارند گرد و غبار کمتری از خود عبور می‌دهند درنتیجه به خاصیت “خود تمیز کنندگی” مجهز هستند.

  • رنگ‌های الاستومری

این رنگ‌ها قدرت چسبندگی بالایی دارند و ازاین خاصیت  در سطوح مختلف بتنی، لوله‌ای، سنگی، آجری و… استفاده می‌شود. خاصیت دیگر این رنگ، انعطاف‌پذیری فوق‌العاده آن می‌باشد که برای  سطوح ترک‌خورده استفاده می‌گردد و از ترک خوردن مجدد آن جلوگیری می‌کند.

موارد استفاده از رنگ اکریلیک

رنگ‌های اکریلیک بر پایه آب هستند و به طورکلی به صورت مات، نیمه مات و براق موجود می‌باشند و به دلیل مزایای مختلفی که دارند می‌توان در سطوح مختلفی بکار برد. به‌طور خلاصه می‌توان در این موارد از رنگ‌ اکریلیک استفاده کرد:

رنگ روی دیوار

  • سطوح دیوارها

رنگ‌ اکریلیک با جلوه زیبایی که ایجاد می‌کند، در فضای داخلی خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این رنگ‌ها بر سطوح دیوار، می‌توان نقش‌های مختلفی اضاف کرد که جلوه خانه را دوچندان می‌کند. همچنین این رنگ‌ها به دلیل خشک‌شدن سریع و آسان، می‌توان روی آن رنگ جدیدی کشید و به نتیجه دلخواه رسید. همچنین این رنگ‌ها قابلیت شستشو آسانی داشته که باعث می‌شود گزینه بسیار مناسبی برای فضای داخلی خانه باشد.

  • رنگ اکریلیک روی بتن

رنگ‌های اکریلیک به دلیل مقاومتی که در برابر ساییده شدن و ترک‌خوردن دارند گزینه.ای مناسب برای سطوح بتنی در فضاهای مختلف هستند که این ویژگی‌ها برای سطوح بتنی ضروری می‌باشد.از مزیت‌های دیگر آن شسشوی آسان با آب و صابون است.

  • رنگ اکریلیک روی چوب

سطوح چوبی در برابر انواع شرایط مختلف محیطی، جوی و… قرار می‌گیرند که باعث آسیب به آن می‌شوند. رنگ‌های اکریلیک گزینه‌ای ‌مناسب برای این سطوح هستند که از تخریب هرچه سریعتر آن جلوگیری می‌کنند. قابلیت شستشوی آسان نیز روی رنگ‌های اکریلیک این سطوح امکان پذیر است.

  • رنگ اکریلیک روی گچ

آسیب‌های مختلفی که به واسطه علل های گوناگون از جمله‌ نور خورشید، رطوبت، کپک ،ترک خوردگی و…بر سطوح گچی وارد می‌شود، باعث شده است که رنگ اکریلیک گزینه مناسبی برای این سطوح باشد تا در برابر همه عوامل ذکر شده، محافظت کافی ایجاد کند.

رنگ

  • رنگ اکریلیک برای درب

درب‌ها به دلیل آنکه در معرض عوامل مختلف محیطی و شسشوی مکرر قرار می‌گیرند به آسانی دچار آسیب می‌گردند. رنگ های اکریلیک به خاطر محافظت در برابر عوامل آسیب‌زا و‌مقاومت در برابر نفوذ آب می‌تواند گزینه مناسبی برای این سطوح باشد و عمر آن را افزایش دهد.

کلام آخر

زیبایی و جلوه دلنشین اشیاء و ساختمان‌ها برای همه انسان‌ها مهم است. اما این زیبایی به خاطر علت‌های مختلف دچار آسیب می‌شود. رنگ‌ اکریلیک و انواع آن به دلیل مزایایی که دارند می‌توانند این جلوه را ماندگار کنند و از آسیب سریعتر آنها جلوگیری نمایند. در این‌ مقاله سعی شد به‌طور کلی آشنایی لازم به رنگ‌های اکریلیک ایجاد شود تا انتخاب شما‌ در رنگ‌ها را تسهیل نماید.

فروشگاه اینترنتی ال آی یکی از بزرگترین مرجع‌های خرید لوازم نقاشی و طراحی در ایران است. شما عزیزان هنرمند میتوانید تمامی لوازم مورد نیاز خودتان را با لیست قیمت مشاهده کنید و سفارش خودتان را ثبت کنید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن سفارش خودتان را درب منزل تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید