لوازم نقاشی و طراحی

تکنیک‌های نقاشی با آبرنگ

تکنیک نقاشی با آبرنگ

یکی از پرطرفدارترین سبک‌های نقاشی امروزه نقاشی آبرنگ است که در جامعه هنری دارای طرفداران زیادی می‌باشد. آبرنگ یکی از قدیمی‌ترین هنرهای جهان نقاشی به شمار می‌رود و این هنر آن قدر عظمت و جذابیت دارد که روز به روز به تعداد علاقه‌مندان آن اضافه می‌شود. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در زمینه نقاشی آبرنگ دارای سطحی مبتدی می‌باشید برای تبدیل شدن به یک نقاش حرفه‌ای پیشنهاد می‌کنم که این مقاله از فروشگاه اینترنتی ال آی را مطالعه نمایید و در راستای بهبود روند نقاشی آبرنگ تکنیک‌های نقاشی با آبرنگ را معرفی خواهیم کرد.

انواع تکنیک‌های نقاشی با آبرنگ

انتخاب کردن تکنیک نقاشی آبرنگ بسیار مهم و حیاتی است و این که بدانید برای انجام کار در نقاشی  آبرنگ می‌خواهید از چه تکنیکی استفاده کنید بسیار حائز اهمیت است. این را در نظر داشته باشید که انتخاب کردن تکنیک، نهایت سبک کار شما را مشخص می‌کند. نکته بسیار مهم این جا است که هر تکنیک در نقاشی آبرنگ دارای سبک متفاوت خودش می‌باشد.

بعضی از نقاشی‌ها را اگر دقت کنید به طور خشک در خیس کار می‌شوند و بعضی دیگر به روش خیس در خیس و دسته دیگری هم هستند که تلفیقی از این دو را در خود دارند. در نقاشی آبرنگ همگی سبک‌ها نیاز به تمرین خاص خود دارند و این را در نظر داشته باشید که برای هر تکنیک در نقاشی آبرنگ باید تمرین‌های زیادی را انجام دهید. در ادامه به معرفی تکنیک‌های نقاشی با آبرنگ می‌پردازیم:

تکنیک خیس در خشک آبرنگ

تکنیک خیس در خشک

اگر می‌خواهید در کار خود رنگ‌های تیز و لبه‌های تیزی را به وجود بیاورید بهتر است در این روش رنگ را به صورت مستقیم به مقوا بزنید. این رنگ‌ها سریعا خشک می‌شوند و به هر طریقی که شما رنگ را وارد مقوا کردید رنگ همان طور باقیمانده و خشک می‌شود. زمانی که هنوز رنگ وارد شده خشک نشده و شما رنگ جدیدی را وارد کار کنید این دو رنگ با هم مخلوط می‌شوند. در این صورت تیز بودن لبه‌ها و یا مرزدار بودن رنگ‌ها را از دست می‌دهید.

در رنگ‌آمیزی‌های خشک و تمیز به شما این امکان داده می‌شود که کنترل بیشتری را روی ضربه‌های قلمو و رنگ‌های وارد شده بر روی مقوا داشته باشید. اگر روی قلمو شما رنگ مرطوب قرار دارد و می‌خواهید آن را به کاغذی خشک منتقل کنید باید بدانید که شکلی دارای لبه‌های سخت به دست می‌آید ولی در وسط آن رنگ مایع جاری می‌باشد.

هنگام کار کردن مرطوب روی خشک، آبرنگ مورد نظر فراتر از لبه‌های خشک شکلی که نقاشی کرده‌اید جریان نمی‌یابد، مگر این که رنگ‌ها را با رنگ یا آب بیشتری به اطراف پخش کنید. با این کار شما کنترل کاملی را بر روی شکل‌هایی که رنگ می‌کنید، خواهید داشت. با تکنیک خیس روی خشک توانایی ایجاد اشکالی را دارید که ظاهری مسطح و یکنواخت دارند و یا دارای رنگ‌های متنوعی هستند که در رنگ و شدت تغییر می‌کنند. همچنین می‌توانید ترکیبی را به دست بیاورید که مقدار توناژ را از تاریکی به روشنی تغییر می‌دهد.

تکنیک خشک در خشک

در این روش با استفاده از قلمو که به رنگ غلیظی آغشته شده است، مقوای خشک را مملو از طرح‌های زیبا می‌کنید. دراین صورت بافت مقوا یک سبک متفاوت و خاصی را به کار ما می‌دهد. در نظر داشته باشید که این تکنیک معمولاً برای کل کارها استفاده نمی‌شود. اغلب به صورت ترکیبی با تکنیک‌های دیگر به کار گرفته می‌شود.

تکنیک خیس در خیس آبرنگ

تکنیک خیس در خیس

افزودن رنگ به یک لایه مرطوب از رنگ روی کاغذ، با مخلوط شدن رنگ‌ها، ظاهری نرم و پخش شده ایجاد می‌کند. این نکته قابل ذکر است که میزان اختلاط دو رنگ به میزان مرطوب بودن رنگ لایه اول و همچنین به رقیق بودن رنگ لایه دوم بستگی دارد. در این تکنیک رنگ‌ها خود به خود حرکت می‌کنند و چشم‌انداز زیبایی را ایجاد خواهند کرد. شکل رنگ‌ها و ترکیب شدن آن‌ها با هم به میزان رطوبت مقوا و غلظت رنگ‌ها بستگی دارد.

از مواردی که روی میزان پخش رنگ در کارهای خیس اثرگذار است در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

  • رنگ دوم آماده شده شما چقدر رقیق بوده است.
  • میزان رطوبت لایه اول
  • از چه کاغذی استفاده کردید.

اگر یک شکل را با آب تمیز نقاشی کنید و سپس روی آن رنگی بزنید، رنگ تا لبه‌های خیسی می‌رسد. در صورت قرار دادن قلمو رنگی در وسط این شکل رنگ‌ها به قسمت‌های مرطوب جریان پیدا می‌کنند و به سمت لبه‌ها حرکت خواهند کرد و این است داستان تکنیک خیس در خیس نقاشی با آبرنگ.

تکنیک خراشیدن رنگ

تکنیک خراشیدن رنگ

در این تکنیک ابتدا سطح روی کاغذ‌ خیس را خراش می‌دهیم. در ادامه قسمت‌های خراش خورده کاغذ، آبرنگ بیشتری را نسبت به قسمت‌های دیگر جذب می‌کنند. با این کار رنگدانه‌هایی در این قسمت‌ها ایجاد می‌شوند و قسمت‌های خراش خورده تیره‌تر دیده خواهند شد.

تکنیک مشما در آبرنگ

تکنیک مشما به دو روش مشما مچاله و مشما کشیده است. شاید از خود سوال بپرسید که مشما مچاله و مشما کشیده در کجاها کاربرد دارند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم از تکنیک مشما مچاله در کشیدن طرح‌هایی مانند کوه و صخره استفاده می‌شود و از تکنیک مشما کشیده در کشیدن طرح‌هایی مانند سطح آب استفاده می‌شود. در این تکنیک ابتدا مشما را رنگ کرده و رنگ را از روی مشما به کاغذ منتقل می‌کنیم.

تکنیک مداد شمعی

تکنیک مداد شمعی

در این تکنیک ابتدا در گام اول قسمت‌های مشخص شده طرح را با مداد شمعی رنگ می‌کنیم. سپس در گام دوم رنگ را می‌زنیم، با این کار مداد شمعی از خوردگی رنگ جلوگیری می‌کند.

خرید از فروشگاه آنلاین ال آی

نقاشی کشیدن بسیار جذاب و خاطره‌انگیز است. این موضوع دو چندان می‌شود اگر این هنر با آبرنگ ادغام گردد. نقاشی با آبرنگ سن و سال نمی‌شناسد و از کودکان گرفته تا بزرگسالان علاقه‌ای شدیدی به آن دارند. بازی رنگ‌ها در نقاشی آبرنگ بدون قوانین نبوده و شامل تکنیک‌هایی از قبیل خیس در خیس، خیس در خشک و خشک در خشک می‌شود. در این مطلب از فروشگاه اینترنتی ال آی شما را با این تکنیک‌ها و برخی دیگر آشنا نمودیم. در صورتی که به دنبال خلق آثار آبرنگی زیبا هستید بهره گرفتن از این تکنیک‌ها لازم و ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید