از گذشته تاکنون هنر به خوبی در قلب و روح انسانها نفوذ کرده و بر اساس شواهد در بسیاری از موارد قدرت هنر در انتقال احساس به افراد از رسانههای دیداری بیشتر بوده است. امروزه کودکان و بزرگسالان بیشماری به نقاشی علاقهمند هستند. لوازم و ابزار نقاشی جذابترین و احساسیترین بخش هنر نقاشی به شمار میآیند. از قدیم هنرمندان به کمک همین ابزار گوناگون احساسات و ناگفتههایشان را به تصویر میکشیدند. بنابراین آگاهی از لوازم مورد نیاز برای شروع نقاشی برای هر علاقهمند چه هنرمند تازهکار و آماتور و چه هنرمند حرفهای الزامی است. در این مقاله از تلاش کردهایم تا به این پرسش به گونهای مفصل پاسخ دهیم تا هم هنرمندان حرفهای و هم هنرمندان آماتور از آن بهرهمند شوند.
لوازم مورد نیاز برای شروع نقاشی
بسیاری از افراد پس از تجربه نقاشی کشیدن آن را یک عمل فوقالعاده آرامشبخش و البته هنری جذاب و بیانتها توصیف کردهاند. اگر به عنوان یک نقاش به دنبال کسب مهارت در آن هستید پس باید به دنبال ابزار کاری مناسب برای خود باشید. بیشک از مهمترین لوازم مورد نیاز برای شروع نقاشی میتوان مداد مشکی، مداد رنگی، قلممو، تراش، پاککن، کاغذ یا مقوا و محوکن را نام برد. با ادامه همراهی شما عزیزان هر یک را به صورت مختصر بررسی میکنیم.
مداد مشکی
یقیناً تنوع موجود در مداد مشکیها بینظیر است. علت این امر شاید دامنه محدود مداد مشکی در نوشتن و علامت زدن باشد. همانگونه که شما به عنوان یک نقاش واقف هستید برای خلق یک تصویر نیاز به طیف وسیعی از مدادها است. به عنوان نمونه برای کشیدن خطوط و مرزها از مدادهای سختتر و برای پر کردن، ایجاد تیرگی و سایه زدن از مدادهای نرمتر استفاده میشود. از انواع مداد مشکی برای نقاشی میتوان موارد زیر را نام برد:
- مداد گرافیت جامد: این نوع از مدادها برای سایه زدن سطح وسیعی به کار برده میشوند. همچنین به دلیل عدم نیاز به تراشیدن مکرر و پاکشوندگی آسان مورد علاقه هنرمندان هستند.
- مداد زغالی: از قدیمیترین مواد و ابزار هنری است که کاربردی آسان دارد. البته شاید تنها هنرمندان واقعی و عاشق هنر میتوانند از آن استفاده کنند؛ زیرا قدری آلودگی جانبی دارد.
- مداد کربن: اگر به کشیدن خطوطی واضح بدون درخشش گرافیت و بدون آلودگیهای زغال نیاز دارید پس مداد کربنی بهترین گزینه است.
مداد رنگی
امروزه کمتر کسی را میتوان یافت که با مداد رنگی آشناییت نداشته باشد. در واقع مداد رنگیها از ابزارهای مناسب و قدیمی برای نقاشی به شمار میآیند. حضور رنگدانههای فشرده موم و کائولین در مغزی مداد موجب پیدایش اثر رنگ بر روی کاغذ میشود. انواع مداد رنگیها به چهار دسته حرفهای، نیمهحرفهای، دانش آموزی و کودکان تقسیم میگردند.
- مداد رنگی حرفهای: گرافیستها، نقاشان و هنرمندان از این نوع به دلیل کیفیت فوقالعاده استفاده میکنند. نوع حرفهای نسبت به دیگر مدلها متفاوت و گرانتر است.
- مداد رنگ نیمهحرفهای: اگر به عنوان یک تازهکار قصد شروع یک آموزش حرفهای را دارید پس مداد رنگی نیمهحرفهای را تهیه کنید. تولید این نوع مداد رنگیها توسط بهترین کیفیتهای مغز گرافیتی صورت گرفته است.
- مداد رنگی دانش آموزی: افراد در گروه سنی ۶ تا ۱۶ سال برای مصارف خانه و مدرسه از این نوع مداد رنگی میتوانند استفاده کنند.
- مداد رنگی کودکان: برای کودکان ۴ تا ۶ سال مداد رنگی کودکان مناسب است.
قلممو
طراحی و ساخت قلمموهای نقاشی در انواع مختلفی صورت گرفته تا پاسخگو هر نوع استفاده نقاشان باشد. عرض و طول موهای آن و اندازه کلی قلممو مهمترین ویژگی آن به شمار میآید. جنس مو قلمموها در پخش مناسب رنگ مؤثر هستند پس هنگام خرید به این نکته توجه کنید. انواع قلمموهای نقاشی پرکاربرد به شرح زیر هستند:
- قلممو گرد: نقاشان برای انجام قسمتهای ظریف کاری خود بر روی شاهکار هنریشان از این قلممو استفاده میکنند.
- قلممو موماپ: قلممو موماپ به اندازه باورنکردنی رنگ را در دل خود جا میدهد. معمولاً نقاشان رنگآمیزی یک سطح بزرگ را به این قلممو میسپارند.
- قلممو فیلبرت: از بخشهای کناری این قلممو برای ایجاد خطوط باریک استفاده مینمایند. سطح آن نیز به خوبی خطوط پهن را بر روی صفحه ایجاد میکند.
- کالر شیپر: اگر به سطحی از هنر نقاشی و طراحی رسیدهاید به این قلمموهای خاص احتیاج پیدا خواهید کرد.
- قلممو اسورد: معمولاً توسط این قلممو خطوط بسیار باریک را ترسیم میکنند.
- قلممو موریگر: نقاشان به منظور زدن امضا هنری خود بر روی اثر فاخرشان از قلممو موریگر یا لاینر بهره میبرند.
تراش
از دیگر لوازم مورد نیاز برای شروع نقاشی تراش است. درست است که کاربرد تراش و انواع آن تنها تراشیدن و تیز کردن مداد است اما بسته به موقعیتهای گوناگون میتوانند کارایی منحصربهفردی داشته باشند. انواع مداد تراشها در دستههای ساده، مخزندار، رومیزی و برقی قرار گرفتند. انتخاب هر یک از این موارد بسته به سلیقه و نیاز کاربر دارد.
پاککن
کاربرد و موارد استفاده از پاککن برای همگی ما واضح و آشکار است. در قدیم خمیر نان نقش پاککن و ابزار تصحیح را داشت. اما کشف فکتیس، پلاستیک و وینیل موجب تغییرات شگرف در این زمینه شد. حال با مراجعه به فروشگاههای این حوزه با انواع پاککنها روبهرو میشویم که در ادامه برخی را ذکر نمودهایم.
- عمومی: از پایهترین وسیله نقاشی محسوب میشود. پاککن نرم و مهربان با کاغذ که از قدرت پاککنندگی بیشتر برای گرافیک، پودر رنگ و … برخوردار است.
- صابونی: پاککن صابونی بسیار نرم است و در بافت کاغذ آسیبی ایجاد نمیکند. با این حال پاککنندگی آن ضعیف است.
- خمیری: این پاککن مانند خمیر بازی قابلیت شکلپذیری دارد. خصوصیات عجیبی نظیر فرمپذیری، عدم آسیب رساندن به بافت کاغذ و عدم تولید آشغال باعث محبوبیت پاککن خمیری شده است.
- مدادی: این پاککن به خوبی برای تکنیک هارپر رئال سیاه قلم و مداد رنگی استفاده میشود.
- اتودی: از خصوصیات این پاککن میتوان به سایزبندی و ضخامت متفاوت، دقت بسیار زیاد و پاککنندگی بسیار خوب اشاره کرد.
- برقی: نقاشان حرفهای میتوانند با تهیه پاککن برقی به نقاشی خود سرعت بخشند و در دقت بالا آن را تصحیح کنند.
کاغذ یا مقوا
کاغذ یا مقوا به کار برده شده توسط نقاشان باید در برابر پارگی مقاومت بالایی داشته باشد. انواع برندهای حرفهای کاغذ شامل بریستول، فابریانو، اشتنباخ و … میشود.
محوکن
در واقع به یک کاغذ لوله شده که سر آن تیز است محوکن میگویند. محوکن برای حصول نتیجه بهتر در طراحی استفاده میشود.
لازم به ذکر است برای تهیه و خرید این ابزار به اندازهای که تصور میکنید مسیر آسانی پیش رویتان نخواهد بود. پس قبل از اقدام به خرید با پرس و جو از نقاشان ماهر و دورهدیده از فروشگاههای معتبر آگاه شوید.
خرید از فروشگاه ال آی
نقاشی در دوران ماقبل تاریخ برای برقراری ارتباط میان انسانها استفاده میشد. امروزه نقاشی کردن کودک و بزرگ نمیشناسد. هر فردی با هر میزان تجربه و مهارت در این زمینه خواستار تجربه آن است. خلق یک دنیا رنگی به دور از استرس یقینا برای هر فردی لذتبخش خواهد بود. در این زمینه هر آنچه که نتیجه کار را چشمگیرتر نماید لازم است تهیه گردد. با خواندن مطلب نگاشته شده به خوبی با لوازم مورد نیاز برای شروع نقاشی آشنا شدیم. حال اگر قصد خرید این لوازم را دارید پس فروشگاه اینترنتی ال آی را انتخاب کنید؛ زیرا ما تمام محصولات خود را در انواع برندهای باکیفیت و قیمت مناسب به فروش میرسانیم.