لوازم نقاشی و طراحی

همه چیز درباره رنگ اکرلیک

رنگ اکرلیک

امروزه می‌توان رنگ‌های اکرلیک (Acrylic paint) را از پرطرفدارترین رنگ‌های ساختمانی به شمار آورد. این رنگ به دلیل ایجاد ظاهر زیبا، دوام بالا و سازگاری با محیط‌ زیست طرفداران بسیاری دارد و در طی سال‌های اخیر توانسته‌ است جایگزین رنگ‌های روغنی و پلاستیکی شود. رنگ‌های اکرلیک به‌ عنوان نسل جدید رنگ‌های ساختمانی، صنعت رنگ‌آمیزی ساختمان‌ها را دچار تغیر و تحول نموده ‌است. اگر درصدد دستیابی به یک ساختمان زیبا هستید پس باید درباره این رنگ انواع اطلاعات را داشته باشید. خوشبختانه ما در این مقاله از سایت ال آی به هر آن چه که شما راجع ‌به رنگ اکرلیک نیاز دارید پرداخته‌ایم پس با ما همراه باشید.

رنگ اکرلیک چیست؟

نخستین بار رنگ اکرلیک در سال ۱۹۳۴ میلادی توسط شرکت آلمانی BASF به بازار عرضه شد. این رنگ به دلیل دوام زیبا و درخشندگی بالا در نقاشی ساختمان‌ها کاربرد گسترده‌ای دارد. رنگ اکرلیک نوعی رنگ شیمیایی و پرایمر پلاستیکی بوده که بر پایه رزین‌های اکرلیک است. این رزین‌ها خود از پلیمریزاسیون اسید اکرلیک، متاکرلیک اسید و مشتقات آن‌ها به دست می‌آید. دلیل استفاده از مواد پلیمری در تولید آن ایجاد یک ‌لایه مقاوم نسبت ‌به آب روی سطح مورد نظر است. از این‌ رو برای سطوحی که احتمال نفوذ آب به لایه زیرین وجود دارد از رنگ اکرلیک استفاده می‌کنند. در نهایت این رنگ با برخورداری از تکنولوژی جدید و نوین امروزه طرفداران بسیاری کسب کرده است.

رنگ اکرلیک

انواع رنگ اکرلیک بر اساس حلال

رنگ‌های اکرلیک بر اساس حلال به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند.

رنگ اکرلیک پایه آب: در واقع این رنگ حلال آب است؛ یعنی این رنگ مانند رنگ پلاستیک توسط آب رقیق می‌شود. به‌ منظور ساخت آن از پخش شدن پیگمنت‌ها در امولسیون پلیمر اکرلیک استفاده می‌کنند. شایان ذکر است با این که این رنگ قابل‌ حل در آب است اما پس ‌از خشک شدن در برابر آب مقاومت مطلوبی دارد.

رنگ اکرلیک پایه حلال: این رنگ بر اساس حلال‌هایی نظیر حلال‌های آروماتیک، استرها و … است. رنگ اکرلیک پایه حلال به ‌صورت گسترده در رنگ‌های ترافیکی استفاده می‌شوند. رنگ‌های ترافیک سرد بر پایه رزین‌های اکرلیک ترمو پلاست بوده که از خواص فیزیکی و مکانیکی مطلوبی برخوردار هستند.

انواع رنگ اکرلیک بر اساس ظاهر

تولید این رنگ همانند رنگ روغن در انواع مات، نیمه‌براق و براق صورت ‌گرفته‌ است. در ادامه انواع این رنگ‌ها را به شکل دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

رنگ اکرلیک مات: از انواع رنگ‌های این دسته بر پایه رزین‌های اکرلیک می‌توان به نوع مات اشاره کرد. این رنگ با فرمول لاتکس صد در صد و بر پایه آب ساخته‌ شده‌ است. رنگ اکرلیک مات با ایجاد پوشش مقاوم به‌ راحتی بر روی سطح مورد نظر اجرا می‌شود.

رنگ اکرلیک نیمه‌براق: رنگ اکرلیک نیمه‌براق به‌ عنوان یک جایگزین مناسب برای رنگ روغنی استفاده می‌شود. این رنگ‌ها دارای پیگمنت تیتانیوم دی اکساید هستند و به‌ طور معمول با آب رقیق می‌شوند. با این‌ حال پس‌ از اجرا و خشک شدن نوع نیمه‌براق شاهد مقاومت‌ آن در برابر نفوذ آب هستیم. رنگ‌های اکرلیک نیمه‌براق با دوام بالا در برابر نور خورشید در رنگ‌آمیزی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رنگ اکرلیک براق: به ‌منظور تولید نواع براق از پایه رزین‌های اکرلیک و آب استفاده می‌کنند. این رنگ‌ها به‌ علت درخشش مطلوب کاربردهای تزیینی گسترده‌ای دارند. از این رنگ نیز در نما ساختمان‌ها و رنگ‌آمیزی استفاده می‌شود.

acrylic paint

کاربرد انواع رنگ اکرلیک

انواع رنگ اکرلیک بر اساس ظاهر یعنی مات، نیمه‌براق و براق با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود کاربردهای متفاوتی دارند.

کاربرد رنگ اکرلیک مات: برای ‌آن‌ که نما داخل ساختمان زیباتر به‌ نظر برسد بهتر است پوشش سقف‌ها و دیوارها چندان درخشان و براق نباشند. به همین منظور غالبا از  رنگ اکرلیک مات برای پوشش دیوارها و سقف استفاده می‌شود. همچنین این رنگ‌ها با پوشانندگی بالا برای رنگ‌آمیزی سقف و دیوار سالن‌های بزرگ، پارکینگ‌ها و منازل به کار می‌روند.

کاربرد رنگ اکرلیک نیمه‌براق: رنگ‌های اکرلیک نیمه‌براق نسبت به رنگ‌های مات درخشش بیشتری دارند در نتیجه با ایجاد محیط گرم ظاهر زیباتری ایجاد می‌کنند. بنابراین برای نقاشی دیوارها، سقف‌ها و روی سطوح گچی سیمانی و آجری از نوع نیمه‌براق استفاده می‌شود. این رنگ‌ها به دلیل درخشش کمتر نسبت به رنگ اکرلیک براق در پوشاندن نواقص سطوح و دیوارها مؤثر هستند.

کاربرد رنگ اکرلیک براق: بدیهی است از این رنگ‌ها به‌ علت درخشش و ظاهر زیبا در نما ساختمان استفاده شود. البته قسمت‌هایی از نما داخلی ساختمان‌ها نیز می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

رنگ های اکرلیک

کاربرد رنگ‌های اکرلیک چه مزایایی دارد؟

رنگ‌های اکرلیک از مزایا متعددی برخوردار هستند به‌ همین دلیل نیز در میان انواع رنگ‌ها محبوبیت بالایی دارند. برخی از مهم‌ترین مزایا رنگ‌های اکرلیک شامل موارد زیر است:

  • تولید بو بسیار کم
  • سرعت بالا خشک شدن
  • قابلیت پوشش‌دهی بالا
  • کاهش هزینه
  • قابلیت اجرا بر روی هر سطحی
  • قابلیت شست و شو با زیرسازی پرایمری مخصوص و یا رنگ روغن
  • ترمیم آسان در صورت خرابی
  • سازگاری بالا با محیط زیست
  • انعطاف‌پذیری بالا

نقاشی با رنگ

معایب رنگ‌های اکرلیک

در میان مزایا متعدد انواع محصولات باکیفیت معایبی هر چند کوچک به چشم می‌خورد. رنگ‌های اکرلیک از این قاعده مستثنی نیستند از معایب رنگ‌های اکرلیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تمام رنگ‌های اکرلیک به‌ صورت صد در صدی قابلیت شست و شو ندارند: همان گونه که بیان کردیم زیرسازی در قابلیت شست و شو رنگ‌های اکرلیک نقش قابل ‌توجهی ایفا می‌کند. در صورت کاربرد زیرسازی پلاستیک در رنگ اکرلیک شاهد کاهش قابلیت شست و شو خواهید بود.
  • اجرا توسط قلمو موجب افت کیفی کار می‌شود: اگر این رنگ توسط قلمو اجرا شود رد قلمو بر روی سطح مورد نظر دهن‌کجی خواهد کرد. بنابراین اجرا این رنگ تنها باید به وسیله غلتک صورت گیرد.
  • درخشش کمتر نسبت به رنگ روغن: درست است که رنگ‌های اکرلیک در سه دسته مات، نیمه‌براق و براق تولید شده‌اند اما با استفاده از این رنگ‌ها هیچ ‌گاه درخششی نظیر رنگ‌های روغن ایجاد نخواهد نشد.

acrylic paint

نحوه اجرا رنگ اکرلیک بر روی سطوح

اگر قصد رنگ‌آمیزی انواع سطوح را توسط این رنگ را دارید باید بدانید که این رنگ در مقایسه با رنگ‌های روغنی از غلظت بیشتری برخوردار است. به همین منظور برای رسیدن به ویسکوزیته مناسب و جلوگیری از رقیق شدن بیش از حد باید نکاتی را رعایت نمایید. برای اجرا رنگ اکرلیک بر روی سطوح باید قدم‌های زیر را طی کنید.

قدم اول _ تعیین میزان غلظت: ابتدا درب قوطی را باز کنید. سپس ۵ تا ۱۰ دقیقه توسط یک قطعه چوب آن را به‌ خوبی هم بزنید. برای این کار استفاده از حرکت مارپیچ رو به بالا و رو به پایین به ‌منظور جابه‌جایی مولکول‌های سنگین قسمت پائین با مولکول‌های سبک قسمت بالا توصیه می‌شود. همچنین برای مخلوط کردن رنگ می‌توانید از ریختن مکرر آن از یک سطل به سطل دیگر استفاده کنید. حال نوبت تعیین میزان غلظت است. اگر بر روی چوب توده‌هایی را مشاهده کردید پس غلظت آن نامناسب است اما اگر رنگ مانند کرم صاف و غلیظ باشد پس از غلظت مناسبی برخوردار است.

قدم دوم _ رقیق کردن با آب: به‌ منظور راحتی کار رنگ را درون یک سطل بریزید. حال باید مقداری آب درون آن اضافه کنید. در این بخش رعایت چند نکته الزامی است. اول آن که آب استفاده‌ شده باید تمیز و بدون ناخالصی باشد. دوم این ‌که از به ‌یک ‌باره ریختن آب در سطل خودداری کنید و سوم آن که آب باید در دما اتاق باشد. میزان آب مورد نیاز برای این امر بسته به برندهای مختلف متفاوت است. اما معمولاً برای یک گالن رنگ اکرلیک هرگز از ۴ لیوان بیشتر استفاده نمی‌شود. با اضافه کردن تدریجی آب به آن تا زمانی‌ که به غلظت مناسب می‌رسد توسط یک چوب آن را هم بزنید.

قدم سوم _ اجرا و تست: برای حصول اطمینان از رنگ ابتدا باید آن را روی یک سطح بلااستفاده امتحان نمایید. رنگ را توسط غلتک روی سطح مورد نظر پیاده کنید. پس ‌از خشک شدن، لایه دوم را به ‌همین صورت می‌زنیم. در نهایت نتیجه‌ کار را مشاهده نمایید. در صورت تأیید میزان غلظت رنگ و نتیجه کار پروژه نقاشی را شروع کنید.

نقاشی با اکرلیک

قیمت رنگ اکرلیک

با توجه به آن که معمولاً فضا زیادی در انواع پروژه‌ها رنگ‌آمیزی می‌شود بنابراین باید رنگ استفاده‌ شده قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای داشته باشد. قیمت رنگ اکرلیک بسته به برند و نوع آن متفاوت است. در حال‌ حاضر این نوع رنگ‌ها با توجه به مزایا متعدد خود نظیر دوام بالا با قیمت مناسب به فروش می‌رسند. با این ‌حال برای جلوگیری از سوءاستفاده برخی سودجویان بهتر است از قیمت رنگ‌های اکرلیک با مراجعه به سایت‌های معتبر آگاه شوید.

برای خرید انواع لوازم طراحی و نقاشی از بهترین برندها با بهترین قیمت به فروشگاه اینترنتی ال آی سر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید