
چگونه از مداد نوکی خود مراقبت کنیم؟
«مداد نوکی» یا « اتود » که گاهی به آن «مداد مکانیکی » گفته می شود، در سال 1565 توسط نویسنده سوئیسی « کانرادگیسنر» اختراع شد . مکانیزم آن به گونه ای بود که باید بصورت دستی نوک آن را بیرون و داخل می کردی و آن را تیز می کرد. اما در سالهای بعد طراحی آن عوض شد و فردی به نام « پانورا » مداد نوکی های جدید را در سال 1791 ساختو اولین اتودها به شکل امروزی در سال 1822 توسط « سامپسون ماردان وجان ایزاک هاوکینز » اهل انگلستان به ثبت رسید. بعد از 2 سال تصمیم به تولید و صادرات آن به کل جهان نمود.
و اما مکانیزم مداد نوکی چگونه است؟
«مداد نوکی» یک نوع مداد است که مغزی (نوک) درون آن جای میگیرد و بهوسیله یک دکمه که به یک فنر متصل است، به تدریج هنگام نیاز بیرون رانده میشود. مغزی مداد نوکی، در اندازهها و قطرهای گوناگون است. قطرهای استاندارد آن، پنج دهم و هفت دهم میلیمتر است. این نوع مداد از لحاظ ظاهری تقریباً شبیه به خودکار است.
چگونه از مداد نوکی خود مراقبت کنیم؟
بسیاری از دانش آموزان و یا افرادی که با مداد نوکی سرو کار دارند از طول عمر کم آن ناراضی هستند و همیشه این سوال را دارند که چگونه از آن مراقبت کنند.
و اما چگونه...
اجزای مداد نوکی شامل نوک ، سه نزام ، فنر ، لوله فرار گیری نوک ، پاک کن و درب پاک کن.
یکی از مهمترین نکات این است که حتماً از مغزی مخصوص خود مداد نوکی درون آن قرار دهیم .
مهمترین عاملی که به طول عمر مداد نوکی کمک می کند قرار دادن نوک مرغوب و با کیفیت است.اگر نوک مرغوب استفاده نشود هنگام نگارش باعث شکستن مداوم مغزی شده این امر به اجزای داخلی مخصوصاً نوک آن آسیب می رساند.
نکته 1 : پس ، از نوک های مرغوب با گرافیت مناسب استفاده کنیم.
یکی از معمول ترین کارها بین دانش آموزان ، قرار دادن چندین نوک داخل مداد نوکی به هوای آنکه سرکلاس کمبود نوک نداشته باشند است. غافل از آنکه این کار باعث انباشته شدن نوک داخل سه نزام شده و منجر به کشاد شدن سوراخ سه نزام می شود که بعد ها هنگام نگارش مغزی خود به خود به داخل فرو می رود.
نکته 2: نوک را یک به یک داخل اتود قرار دهید.
سومین نکته که بسیار مهم است قراردادن نوک از قسمت جلوی انود می باشد ( نوک اتود ) قراردادن نوک از قسمت جلوی اتود باعث آماده شدن سریع آن شده و نیازی به ضربه های مکرر به قسمت بالایی اتود نمی شود که این امر باعث کمتر ضربه زدن به فنر مداد نوکی می شود.
نکته 3 : قراردان نوک از قسمت جلوی اتود می باشد.
گاهی دانش آموزان از روی کنجکاوی علاقه دارند اتود را باز کرده و داخل آن را کاووش کنند که این امر باعث پایین آمدن طول عمر آن و حتی خرابی آن می گردد.داخل مداد های مکانیکی اجزای بسیار ریز مانند فنر و واشر قرار دارد که بعد از باز شدن امکان گم شدن آن وجود دارد.
نکته 4 : اتود ها از اجزای بسیار ریزی تشکیل شده اند .از باز و بسته کردن آن ها اجتناب کنید.
این روزها مداد نوکی های فراوانی با کیفیت های متفاوتی در بازار موجود است و از جمله آنها فابر کاستل ، زبرا ، استدلر ، رترینگ و... که هر که با سلیقه خود آن را تهیه می نماید.
امید آنکه این مقاله کمک بسزایی به شما عزیزان داشته باشد.